COMANDĂ CARTEA SUPRAVIEȚUIND NARCISISMULUI DE AICI : https://carticusens.ro/produs/supravietuind-narcisismului-andrei-catalin-puscasu/

Ce conține cartea „Supraviețuind Narcisismului”?

CarteaSupraviețuind Narcisismului” este o carte experențială de 240 de pagini în care poți lucra sub ghidajul unui psiholog și prin care îți poți construi sau dezvolta abilitățile necesare pentru a deveni propriul tău psiholog și a naviga prin relațiile dificile cu personalitățile narcisiste.

Confruntarea empatică cu lipsa de empatie a personalităților narcisiste este realizată prin trasarea de limite sănătoase, care este în sine o misiune dificilă atunci când suntem vulnerabili.

Emoțiile care ies la suprafață în contact cu oamenii lipsiți de empatie pot fi chiar emoțiile resimțite de către ei pe care le proiectează asupra noastră : gol interior, singurătate, devalorizare, lipsă de stimă de sine.

Când intrăm în contact cu o personalitate narcisistă ne lovim din plin și din senin de sarcasm, agresivitate, fără nicio explicație logică, însă poate că am fost percepuți eronat ca pe o amenințare. În acest caz, personalitatea narcisică a folosit sarcasmul pentru a proiecta emoțiile sale de devalorizare și deprivare emoțională, care sunt copleșitoare și pe care nu le poate gestiona, astfel încât ele ajung în sarcina noastră, dacă suntem vulnerabili.

Deși aceste emoții pe care le resimțim în prezența narcisicilor sunt copleșitoare, este nevoie să conștientizăm că nu ne aparțin, ele ne-au fost proiectate, noi n-am fost decât o oglindă în care interlocutorii au proiectat ceea ce simt.

Conștientizarea faptului că aceste interferențe în câmpul sinelui nostru sunt străine de noi, că nu fac parte din lumea noastră psihologică, ne poate ajuta să facem un pas lateral, să ne dăm la o parte din interiorizarea lor.

Cu aceste emoții intense și amenințătoare care gravitează asupra sinelui nostru este necesar să nu le ignorăm, să nu lăsăm copilul nostru interior să le resimtă ca și cum îi aparțin, ci ca fiind nori negri pe cerul nostru senin care vor dispărea la prima briză răcoroasă.

Fiind în contact cu noi înșine în permanență printr-un check-in emoțional fiind conștienți cine suntem, putem discerne ce este al nostru și ce este străin, iar vibrațiile emoționale negative încărcate cu teama de a nu fi suficient de bun și că nu merităm să fim iubiți sunt trecătoare, temporare și se vor consuma în lipsa asumării acestora.

Dacă nu am fi în contact cu noi înșine permanent, am fi tentați să credem că noi suntem cei inferiori, că noi nu merităm să fim iubiți, că noi nu contăm, că noi suntem invizibili în contexte în care aceste gânduri ar fi ridicole sau iraționale.

Prin contactul permanent cu lumea noastră interioară, vom fi suficienți de conștienți să putem discerne ce emoții ne aparțin și ce emoții sunt străine, și vom avea suficientă forță psihologică să nu ni le asumăm, așteptând să se consume și păstrându-ne sinele intact.

Cine sunt eu?

Numele meu este Andrei C. Pușcașu, psiholog atestat în psihologie aplicată în domeniul securității naționale, psihologie clinică, format în psihoterapie cognitiv-comportamentală, pasionat de Schema Therapy, fondator al paginii Jurnalul unui Psiholog, cu o comunitate de peste 50.000 de persoane pe platformele sociale.

Dar lăsând la o parte toate titlurile și specializările, nu sunt decât un om, pasionat de scris, de frumos, care și-a asumat misiunea de a ajuta alți oameni aflați poate în cele mai dificile momente din viața lor. Și cum terapia se face prin cuvinte, îmi doresc ca prin scris să îmi ofer sprijinul celor care nu îndrăznesc sau nu pot cere ajutor încă, și poate că această carte le va da curajul să facă schimbări în viața lor, să se întoarcă la ei.

Am scris cartea „Supraviețuind Narcisismului” pentru a veni în sprijinul oamenilor care sunt la limita supraviețuirii, și aici mă adresez personalităților dificile care au o stimă de sine instabilă, și au nevoie de validare, admirație permanentă și epuizantă pentru a-și modula stima de sine, ceea ce reprezintă o suferință greu de imaginat. Suferința este proiectată asupra membrilor familiei sau prietenilor, care și ei abia supraviețuiesc.

Supraviețuind Narcisismului nu este doar o carte, ci un ghid de navigare prin relații dificile.

COMANDĂ CARTEA SUPRAVIEȚUIND NARCISISMULUI DE AICI : https://carticusens.ro/produs/supravietuind-narcisismului-andrei-catalin-puscasu/